Hanapee
Anses vuxen i väntan på utredning. Förutom bloggen har jag två poddar och gör tv på mitt egna lilla produktionsbolag. Här inne kommer ni få följa mina första stapplande steg som mamma, halvhjärtade svar på läsarproblem och en massa tjat om kläder och stil. VÄLKOMNA!
Annons

Sport-onsdag med Persson och Nisse

Älskade ni

Varit på röv-uselt humör denna eftermiddag (återkommer till det) men insåg då att jag har ju bloggen! Jag kan alltid blogga mig till bättre humör. Tror jag? Jo men det brukar typ bli så. Skriva av sig lite och sen iofs få ångest för att man framstår som så negativ.

Annons

Aja. Först vill jag prata om min trevliga förmiddag.

Annons

Här mötte jag och Nisse upp Anton för att käka hamburgarlunch. Då hade jag och Nisse haft en förmiddag där vi först tränade framför teven med UNDERBARA Sofia (hemmagympa med Sofia). Nisse sov i sin stol och jag stod och gjorde benböj med skurskaftet. Blev svinsvettig?! Har knappt rört på mig ordentligt sen jag blev gravid, förutom lite gravidyoga förstås men den va mer så ”säg hej till bebisen i magen och andas” mmm namaste. Efter träningspasset gick vi alltså runt Årstaviken och njöt. Hade ju inga hörlurar för jag har fått skavsår I öronen efter att jag sover med pod.

”Ta bild på mig Anton”

Annons

Kör på helsvarta träningskläder nu. Lite coolt va?!? Jag frågade ju er efter bra fodrade tights på insta och fick tips om ett par från Craft som jag också köpte. Skorna är nya Nike zoom fly 3(adlink) och de fick jag av Anton i födelsedagspresent! Skönaste skor jag haft, man får liksom ”hjälp” i steget plus att jag har ju typ spetsiga hälar och får alltid skavsår men inte i dessa. Hurra!!!

Ja och sen gick vi hem och där kom mitt usla humör ifatt mig. Gissar väl att det är bristen på sömn ihop med känslan av att inte räcka till. Jag försöker ju jobba lite nu iom att jag inte tar ut full föräldraledighet och det tar ju på krafterna ihop med att jag försöker tänka på vad jag vill ”göra” framöver. Problemet är att man ju absolut inte har en enda jävla sekund över att tänka ordentligt. Hur kan folk påstå att föräldraledighet är ett tillfälle att komma till insikt kring jobb osv? För jag hinner inte komma till mer insikter än att ”oj nu måste han ammas IGEN” eller ”hur ska jag hinna torka mig i röven innan han behöver mig”.

Kanske är insikten att allt annat plötsligt känns rätt meningslöst i förhållande till Nisse. Jag kanske inte behöver något annat? Men kanske går den känslan över och kanske blir det BÄTTRE. Bara gått sju veckor. Å andra sidan, fan va skönt att bli obrydd om precis allt.

Men gud! Det funkade? Jag är på bättre humör nu. Tack för era öron, eller ja ögon, hörrni!!!

Annons

32 kommentarer till “Sport-onsdag med Persson och Nisse”

 1. AT skriver: september 30, 2020

  Sjukt snygga skor! Men är de lösa på foten? Såg jävulusiskt slappa ut på bilderna på sportamore??


  1. Hanna Persson skriver: september 30, 2020

   Sitter SÅÅÅ tight på min lillfot


 2. Lisa skriver: september 30, 2020

  Åhnej, min bebis är 5 dagar och jag tänkte att jag hade ett år på mig att lista ut min framtid nu. Menar du att det inte blir så!??!


 3. Therese skriver: september 30, 2020

  Håller med i orimligheten att folk verkar lägga om sina liv, starta företag.. skriva böcker..(?) under föräldraledighet. Har en 8 månaders nu och jag tycker det blir bättre, jag kan tänka liiiite klarare men mitt fokus är ju absolut mitt barn. Nu när jag tänker på det så har jag bara hört män som beskrivit att de ägnat sig åt ovan nämnda ”sidoaktiviteter” jämte FL


 4. Sofia skriver: september 30, 2020

  Hahah <3333 eminent inlägg!!


 5. Frida skriver: september 30, 2020

  Från någon som inte fött barn med mycket fördomar om hur kroppen och (främst) fiffi är efter förlossning – du kan alltså göra BENBÖJ 7 veckor efter förlossning?? Är helt fascinerad. Trodde man var helt förstörd i flera månader typ och knappt kunde böja sig för att sätta sig på toa. Kanske ett önskeinlägg att du skriver om kroppens återhämtning!


  1. Hanna Persson skriver: september 30, 2020

   Djup var den INTE! Bra idé ska göra det, är faktiskt sjukt!


  2. Amalie skriver: september 30, 2020

   Jag födde för mindre än 3 veckor sedan och det blev sugklocka och klipp och blev sydd i en knapp timme var barnmorskan inte ens räknade stygnen 😅 MEN man återhämtar sig sjukt snabbt! Gör visserligen inte knäböj än utan endast efter graviditets yoga på Youtube (men det är mest pga är försiktig med magmusklerna) och när 2 veckor passerat kunde jag gå 5 km med vagnen. Var i början kan man knappt gå ut till köket utan att känna att röven ramlar ut.
   (Ps. Trots sugklocka och klipp (som inte gör ont) tyckte jag det var en super upplevelse att föda, mycket jobbigare att vara gravid, hatade det)


   1. Moa skriver: oktober 1, 2020

    Observera att barnmorskor/läk ofta ej räknar suturer pga man använder olika tekniker vid suturering (enstaka stygn eller fortlöpande stygn ((fortlöpande går ej att räkna))! Puss


  3. A. skriver: september 30, 2020

   Efter första vaginala födseln (andra barnet) så kändes det som hela mitt innanmäte skulle bege sig ut. Var livrädd för att bajsa osv. Efter nummer tre så kändes det NOLL därnere. Var som vanligt direkt efter födseln.


 6. Hanna skriver: september 30, 2020

  Hej du!
  Du delade dina 5 tips/råd du önskat du fått själv som nybliven förälder på insta stories häromdagen. Jag tyckte att just dina tips var samma som jag önskat att jag fått, och alltså säkert fler med mig.
  Dela dem i bloggen också? Så fler ser dem?
  Heja dig och bebis!


 7. Marie skriver: september 30, 2020

  Jag hade vägrat jobba under föräldraledigheten. Du ska inte vara stressad. Fundera över om det är värt det….


  1. Hanna Persson skriver: september 30, 2020

   Haha då skulle du inte ha en blogg att läsa 🤪🤪🤪🤪


 8. E skriver: september 30, 2020

  Jag har tänkt på hur lite jag gör om dagarna nu från att bäbisen kom för 8 veckor sen. Jag gör verkligen inte någonting förutom att amma, trösta, vjyssa, titta på honom och försöka lyssna vad han vill och behöver. Sen äter jag själv förstås och går på toa och sånna grejer. Kan kännas att dagarna flyter ihop. Gör samma saker varje dag. Det kan ibland stressa mig, samtidigt som jag då försöker påminna mig om att det viktigaste ju är honom och vad han behöver. Dessutom mörker jag att vi båda mår bra att alla rutiner som ser nästan likadana ut varje dag, det har jag märkt varje gång vi farit bort en helg och bott någon annanstans. Då längtar man ba hem till att kunna amma hela morgonen framför Nyhetsmorgon och alla kräkhanddukar som ligger strategiskt utplacerade överallt i hemmet.
  Sen så har jag ju inget annat alternativ, hade bara ett vik innan jag födde honom och började ta ut föräldraledighet. Kan tänka mig att det blir lite annorlunda när man driver nått eget. Då fortsätter kanske tankarna och idéerna komma. Kanske svårare att koppla bort det helt?


  1. Hanna Persson skriver: september 30, 2020

   Ja alltså, man gör ju verkligen som man vill. Tror man mer får utgå från vad man SJÄLV behöver snarare än att tänka på ”bebisen behöver det här och det här” eftersom det enbart är en tolkningsfråga från föräldern. Det finns några saker en bebis behöver: bajsa kissa äta sova och närhet. Om man väljer att ge det hemma i soffan; KANON! Om man ger det i en frisörstol på stureplan: KANON! SåÅÅÅ JÄääääävla trött på att föräldrar ska hålla på och rannsaka sig själva och försvara sin val.


  2. A. skriver: oktober 1, 2020

   Barn behöver ju föräldrar som mår bra (utöver uppenbara basbehov). Vad en mår bra av är olika. Med vår första var jag så, väldigt ängslig och ville mest vara hemma. Nu har jag vår tredje bebis, och då finns inte möjligheten att bara vara hemma och mysa. Äldre syskon ska till skola/förskola och vänner, träningar och lek. Så hon åker med i sjal överallt. Och mår superbra av det. Finns många sätt att se och lära känna sin bebis. En slutar inte vara den en var innan ”bara” för att en får barn, en är samma men annorlunda på en och samma gång. Blir så lätt att en tänker att sitt egn sätt att vara förälder är rätt. Men jag har varit olika som förälder till alla mina tre barn utifrån egna behov och de förutsättningar som funnits.


 9. J skriver: september 30, 2020

  Men gu trodde de va mina hälar de va fel på. Så spetsiga, gör sönder alla skor oavsett storlek 🙁


  1. Lo skriver: oktober 1, 2020

   Samma här!!! Förstör alla skor då mina hälar bokstavligen SKÄR UPP HÅL på insidan av skons häl :((


 10. Hanna skriver: september 30, 2020

  Även om det inte känns så nu, men this too shall pass. Visst att alla åldrar har med sig nåt som är jobbigt, men det kommer en tid då du inte ammar hela tiden, kämpa på. ❤️

  (min son ville bara sova ovanpå mig i början, jag minns att jag tänkte att jag kommer aaaaldrig mer få sova ordentligt. När jag tänker tillbaka så minns jag att det bara var i vår förra lägenhet vi hade det så, vi flyttade när han var 3 veckor.. . Men där å då kändes det som för alltid).


  1. Ee skriver: oktober 1, 2020

   Haha min sov på mig i 1,5 år.


 11. Olivia skriver: september 30, 2020

  Jag är föräldraledig med mitt andra barn (som nu är 6 månader) och pluggar samtidigt på distans. Under min första föräldraledighet pluggade jag också. Men de tre första månaderna med varje bebis har jag inte gjort ett jota annat än att passa ungen – för där har allt varit upp och ner 🙃 När bebisen är mellan 3-6 månader däremot kan man få in rutiner, och det är här du plötsligt får ditt liv tillbaks! Vet att du inte bett om råd, och vill inte säga att du ”bör” eller ”ska” göra såhär. Vill bara berätta hur vi får det att hänga ihop:

  Kl 9-10 bebis sover förmiddagslur, oftast passar jag på att gå ut här med en podcast i öronen, eller barnvagnspromenad med kompis.

  Kl 10-12 bebisen är vaken och vi brukar vara sociala, träna eller hitta på något annat där bebisen kan hänga med (hushållssysslor gör jag också tillsammans med bebisen denna tid)

  Kl 12-14.30 sover han eftermiddagslur och här pluggar jag järnet

  Kl 15 hämtar vi storasyskonet på förskolan

  Kl 15-19 familjetid med lekplats, middag, ev. playdates, godnattläsning etc.

  19.30-23 Barnen sover och vi har VUXENTID (dygnets bästa timmar om du frågar mig 😅)

  Tycker familjelivet är så mycket roligare och lättare när rutinerna väl sitter ☺️


  1. Hanna Persson skriver: september 30, 2020

   Låter mkt trivsamt! Va mysigt❤️


 12. Johanna skriver: september 30, 2020

  Haha relate! Har en kompis som läste programmering under sin första föräldraledighet. När jag fick barn (nu 10 mån) fattade jag inte hur hon fick till det! Tänkte som du, hur ska man kunna göra nåt annat än ta hand om sin bäbis!? Blev glad vara jag kunde ta en dusch och gå på toa den där första tiden! Njöt även av mängden serier som kunde plöjas med gott samvete i soffan medan bebis sov eller ammade :))))


 13. sofie skriver: september 30, 2020

  Får starka Adriene Mishler-vibbar av fotona!! Mycket cool!


  1. Hanna Persson skriver: september 30, 2020

   Absolut finaste komplimang jag fått!!!!


 14. Mi skriver: september 30, 2020

  Jomen den där tiden för insikter om vad man eg vill med livet kommer senare! Första månaderna är ju ren överlevnad.


 15. Maria skriver: september 30, 2020

  Födde mitt första barn typ 2 v före dig och relaterar till ungefär allt du skriver här och på Instagram. Så befriande med din ärlighet, är annars främst omgiven av mammor med 120% barnfokus som verkar ha fött tysta genomsnälla ungar hela bunten. Är också egenföretagare (=inte helt ledig) och stressar med att hinna tänka en tanke klart innan det skriks eller ska bytas blöja eller nåt annat skojigt.

  Tycker dock inte att allt annat än barnet känns meningslöst (ÖNSKAR emellanåt att jag tyckte det, hade nog gjort dagarna lite lättare att bara jonglera mat sova blöja skrik dregel kräk etc).


 16. Sofia skriver: oktober 1, 2020

  Jag tänker mig att det beror på hur krävande bebis man får. Jag kan absolut erkänna att min son var ett otroligt enkelt första barn. Han var liksom alltid nöjd. Jag var en ung mamma och tyckte att de som sa att bebisar var ett heltidsjobb var gnälliga och otacksamma. Som tur är så har jag mognat med åren och insett att det var jag som hade ”tur” som fick ett så enkelt första barn. Det är nog mer ovanligt att ha en bebis som alltid är nöjd.

  Nu nästan 10 år senare är jag typ jääättegravid med barn nr 2 och min plan är att fortsätta plugga heltid på universitetet (distans) istället för att vara mammaledig. Redan som gravid känns det stundtals övermäktigt så vi får väl se om jag kraschar.

  Jag ber till Gud att det här barnet blir lika nöjd och lugn som sonen, men jag inser at statistiken är emot mig. 🙈


 17. Sara skriver: oktober 1, 2020

  Jag kom till min föräldraledighet som efter 1,5 år tog slut i August. Jobbade tidigare och hade ett bra jobb ändå men kände ändå att jag ville plugga. Det tog mig ungefär ett år att komma fram till det så tycker verkligen inte du ska känna någon press! Jag tänker att om de tankarna kommer så kommer de när du är redo. Njut av myset och känn ingen press! Allt löser sig alltid! Det första halvåret, om inte mer var jag fortfarande i chock över att jag hade ett barn! 😂


 18. Ebba skriver: oktober 1, 2020

  Min dotter är 4 månader nu. Det enda jag kommit fram till är att det tog 3 månader att landa i allt. Och att jag absolut inte kommer gå tillbaka till jobbet jag haft i 7 år och kämpat ihjäl mig för att göra bäst av alla. Sen får man la se.


 19. Elin skriver: oktober 1, 2020

  Ska snart också vara föräldraledig för första gången. Har planer på att få noll jobbinsikter under den tiden, hehee. Jag har aldrig haft någon längre paus från plugg/jobb än typ 4 veckors semester så för mig känns det supernajs att få en paus från jobbprestation i några månader. Men hoppas däremot att jag får tid för andra insikter och eventuella intressen under ledigheten. 🙂


 20. Malin skriver: oktober 2, 2020

  Jag förstår verkligen inte heller hur man orkar se över hela sitt liv när man är föräldraledig?! Jag är hemma med en kille som snart är åtta månader och jag får sätta alarm på mobilen om jag ska komma ihåg att tänka på nåt speciellt/göra nåt speciellt (ex nytt jobb, nåt speciellt inköp till bebis, googla nåt) på kvällen när han gått och lagt sig 😂


Dela på:
Annons
Laddar