Hanapee
Anses vuxen i väntan på utredning. Förutom bloggen har jag två poddar och gör tv på mitt egna lilla produktionsbolag. Här inne kommer ni få följa mina första stapplande steg som mamma, halvhjärtade svar på läsarproblem och en massa tjat om kläder och stil. VÄLKOMNA!
Annons

Masters lilla guide till köpenhamn vol 2

År 2017 gjorde jag och Nea en liten guide i Köpenhamn. Det var innan barn, livskriser, cancer och flytt – men vissa av tipsen gäller väl fortfarande tror jag? Den här gången tänkte jag inte göra en lika utförlig guide utan mer bara helt enkelt lista restauranger vi besökte den här soliga helgen i början av september! Tänk att nästan alla bilder innehåller våra ansikten…… men liksom, vi glömde fota ”miljö”….. sorry not sorry ;-PppPP

Annons

TRANSPORT!
Min första insikt är; åk tåg. Det är ju så onödigt att flyga till Köpenhamn, av dels den uppenbara orsaken: klimatet. Men! Sen är det ju så BÖKIGT med flyg jämfört med tåg. Vi åkte 05:20 från Stockholm och va framme innan 11. Vi åt frukost, sminkade oss, surrade för fullt på tåget! Mycket trevlig morgonstund. Kom ju sen fram mitt i stan och kunde GÅ till hotellet. Sååå smidigt. Aldrig mer flyg till Köpenhamn.

Annons

I övrigt gick vi ju överallt. Nästan. Tog taxi två gånger när vi ville att det skulle gå lite snabbare. Uber osv. finns ju inte i Danmark har jag förstått, men laddade ner en jättesmidig taxiapp som hette TAXA 4×35 ….ok märkligt namn men den funka bra. Hoppas jag inte tipsade om virus nu? Ett svinfarligt taxivirus.

LUNCH!

Precis som förra resan hade vi vår första lunch på Café Victor! Typ som ett snyggare och bättre Riche. Affärsmän och kvinnor, äldre piffiga kvinnor, coola unga tjejer i en salig blandning. Delade på en immig flaska vitt och åt ravioli. Nom nom nom.

Annons

Hur många foton med GLAS MOT MUNNEN tål bloggen? Men vart annars ska man göra av händerna? Nu ska ni få ett MEGABRA lunchtipa! Vi åt lunch på Les Trois cochons som låg på en uuuurmysig gata rätt nära en bra Ganni också! Så mycket coola unga danska tjejer här. Satt bredvid en som fick mig att vilja klippa lugg, hon va så snygg. Och så rökte hon…. coolt va???? Haha vi åt en Moule som va magisk!

EN BAR!

Tänker tipsa om en bar som jag nämnde i tidigare inlägg. Här hamnade vi två av två kvällar pga va sååå mysig??! Perfekt bar INNAN middagen. Här han. vi både skratta och gråta. Drack svingott naturvin och så vare en jättegullig dansk man i baren. Vad baren heter? Pio Vin bar. Hälsa mannen från oss!

MIDDAG!

Annons

Jag älskar italienskt men jag har nog ändå aldrig så god italiensk mat som serverades på Mangia. Vi tog menyn på 4 rätter och allt var helt helt helt otroligt. Tartaren här ovan var….. nej men usch det är så tråkigt när man ska skriva om mat MEN DET VA JU SÅ GOTT!!!! Väldigt dansk-italiensk känsla i restaurangen med stök, starka lampor och massa folk. Ljuvlig kväll hade vi här.

Andra kvällen var vi på STIMMIGA restaurangen Pluto, kanske inte riiiktigt lika bra mat som Mangia men helt klart BRA. Om inte annat så var det riktigt bra feststämning där inne! Liksom kö in och servitörer som sprang runt med maten. Gillade det verkligen stämningen!!! Men kanske också är för att man är skadad efter år av p*ndemi. Också bra ”ålder” där generellt. Typ 25-40. Det uppskattar man ju.

Ja det var nog allt jag hade för den här gången. Va kul vi hade. Och är så så så så tacksam för vaccin och tåg. Tack för allt Danmark!!!!!!

Annons

24 kommentarer till “Masters lilla guide till köpenhamn vol 2”

 1. Miranda skriver: september 14, 2021

  Hur var de med test och vaccinationsbevis? Behövde ni visa upp sånt eller hur gjorde ni? / åker dit om två veckor – mys mys mys


 2. Tilde skriver: september 14, 2021

  29e sept öppnar klubben. Ligger sömnlös om nätterna för vet inte VAD JAG SKA HA PÅ MIG? Vet inte ens vad som är snyggt längre! Därför gör jag nu det enda rimliga och frågar dig – vad tusan ska jag ha på mig när jag går lös på dansgolvet fredag 1 okt?


  1. C skriver: september 14, 2021

   Oj vad smittspridningen kommer att skena efter 29e. Inte oroliga?


   1. Felicia skriver: september 14, 2021

    Asorolig. Kommer givetvis inte återfinnas på ngt dansgolv, men är oroad inför att så många kommer göra det och sen samlas på platser man inte kan undvika. Som t ex. på universitetet. Så jäkla ledsen att universitetet slutar med distansundervisning trots att vi fortfarande har megasmittspridning. Vill inte tvingas in i salar med människor som resonerar som Tilde ovan. Önskar att de i alla fall skulle erbjuda distanslänk för de som inte är bekväma med detta så kan de som är mer nonchalant inställda vara deras egna problem. :(


    1. Caroline skriver: september 15, 2021

     <3 <3 <3 Lider med dig Felicia. Hoppas att det gar att ordna nagot sa att du slipper en del av det. Nar jag gick pa uni (SU) var det inte direkt bra ventilation. Man har ju bra skydd mot allvarlig sjukdom om man ar vaccinerad, men tycker det ar sa hemskt med alla unga som kommer fa long covid m m. Var sa forsiktiga det gar! <3


   2. Anna skriver: september 15, 2021

    Om en kan åka till cph så kan väl en annan stå på ett dansgolv?


    1. C skriver: september 18, 2021

     En kan ju vara forsiktig i CPH? Mkt av tid dar agnas val t ex till att ga runt utomhus. Det ar daremot svart att va forsiktig pa ett dansgolv, om det ar manga andra dar och lokalen inte ar OTROLIGT valventilerad.
     Nar man dansar andas man ju dessutom pa ett satt som ar ratt risky nar viruset ar luftburet.


     1. C skriver: september 18, 2021

      Dessutom har ju Danmark ratt mkt hogre vaccinationsgrad an Sverige. I Sverige ar lite over 60% av befolkningen vaccinerade (barn ar ocksa en del av befolkningen). Danmark har ju mkt erfarenhet av att kontrollera smittan sa dar kan en nog kanna sig ratt trygg. Sverige ar under EU-genomsnittet nar det galler vaccinationsgrad och har anvant sig av valdigt fa (om nagra) effektiva atgarder under pandemin. Sa om dansgolvet ligger i Sverige sa ar det ratt mkt mer risky an en weekend i Danmark. Nastan alla aktiviteter innebar nagon risk, men det innebar inte att alla risker ar lika stora.


   3. Hanna Persson skriver: september 15, 2021

    Jo lite


   4. sanna skriver: september 15, 2021

    Fast när ska man öppna upp samhället igen då? Vi kan ju inte leva såhär för alltid. Jag utgår från att de har en plan (vaccinationsgrad t.ex.) för NÄR det är optimalt att öppna upp men även en plan för att de snabbt kan behöva återinföra rekommendationer. Förstår givetvis oron som många känner men det finns även de som mår fruktansvärt dåligt av isoleringen. Jag känner t.ex. att min oro och ångest ökat av distansundervisningen, liksom social ångest och faktiskt mycket, mycket sämre undervisning rent kvalitetsmässigt. Har missat många moment i min utbildning som inte gått att genomföra och känner mig lite snuvad på det. Skulle inte beskriva mig som ”nonchalant inställd” utan känner oro över mitt och många andras psykiska mående och det känns statistiskt som ett större problem just nu då hela 0 pers ligger på IVA i min region. Så jag ser fram emot att de ska öppna upp campus igen, de flesta verkar ju ha erbjudits två doser vaccin nu. Kommer högst antagligen inte att söka mig till nåt dansgolv under de första veckorna ändå pga känns som det kommer vara astrångt och svettigt.

    Aja, alltid två sidor av samma mynt som man brukar säga :)))


    1. C skriver: september 15, 2021

     Ang. nar man ska oppna sa tanker de flesta lander (dock ej Sverige) att man ska gora det nar man har kontroll pa smittspridningen. Det ar ju verkligen inte bara antingen stangt for alltid eller oppna nu som finns som alternativ.

     Jag vet att isolering mm ar jattejobbigt for manga. Forstar att det verkligen inte ar sa att alla som ser fram emot lattnader i restriktionerna ar nonchalanta. Det jag tanker ar oacceptabelt med Sveriges hantering av smittspridningen ar att man oppnar allt utan att gora forsok att kontrollera smittspridningen pa andra satt, eller ens ge de som vill skydda sig sjalva och andra mojlighet att gora det. Som Felicia sager, ge folk mojlighet till fortsatt distansundervisning om de vill (gors i princip alla andra lander, inklusive sana som oppnat allt pga freeeeedooooom som UK), rekommendera mask och infora masktvang i vissa verksamheter, vaccinera barn (som alla lander i Nordamerika och Europa gor, ge folk ordentlig skyddsutrustning pa jobbet (dvs mask for folk som jobbar i handeln osv. Hur kan man forklara DET? Inte med hanvisning till att folk mar daligt av att vara isolerade mm.

     Sen blir jag otroligt forvanad av att manga fortfarande har san tilltro till Tegnell m fl. De ar inga toppvetenskapsman, och de gar emot det som rekommenderas av andra landers expertmyndigeter, internationella organisationer mm. Varfor tanker sa manga att Sverige vet battre an alla andra? Eller att FHM vet battre snarare. Lakemedelsverket har godkant vaccin for barn, barnlakar- och skollakarforeningen vill ha det, osv, men det blockas av Tegnell och co, och folk ar nojda med det? Fattar inte varfor folk litar sa pa en arrogant gubbe som sager att det racker att tvatta handerna och stanna hemma nar man ar sjuk for att skydda sig mot ett luftburet virus som sprids mest innan man far symptom. Aaaargh blir sa upprord. Forlat.


 3. Sofia skriver: september 14, 2021

  Shoppade du något??? Är det billigare på Ganni i Danmark?


  1. Hanna Persson skriver: september 14, 2021

   Nej men alltså jag shoppade ett helt helt otroligt set från ROTATE som jag ska ha på min födismiddag på lördag! Då får ni se det! Tjohooooo! Och just ja En grön mössa från Baum köpte jag också. Ganni är inte billigare tror jag.


 4. Sofie skriver: september 14, 2021

  Ska kopiera denna helg nästa gång jag åker till Köpenhamn <3

  Har en fråga, vet att du pratat en del om att du haft svårt att hantera din ilska ibland. Jag har också haft det men när jag har pms nu efter fött barn har det eskalerat. Kan bråka med min sambo och typ random personer mitt på gatan :( Jag är i grunden nöjd med min tillvaro men så less på detta, vill framförallt inte att ska gå ut över mitt barn. Hade du något tips på vad som verkligen hjälpt dig? Något tankesätt/någon bok? <3


  1. Rebecca skriver: september 15, 2021

   Jag brottades förr väldigt mycket med svårkontrollerad ilska. Detta kommer låta skitflummigt, men jag började skriva ner tre saker varje kväll som jag tyckte hade varit bra med dagen. Det skedde ingen förändring över en natt, men jag märkte typ 3-4 månader efter att jag hållt på med det här att jag fått mycket mera tålamod med saker (och folk) som jag inte hade förut. Händer fortfarande att jag får utbrott såklart, men det går över snabbare och händer mycket mera sällan. Är lite som att jag lyckats programmera om min hjärna till att leta efter positiva saker istället för negativa (som ofta är default för många, så var det definitivt för mig). Anledningen till att jag testade från början var att jag gick på en föreläsning med Johan Olsson som tyckte det var kanon att tvingas hitta tre bra saker, även dåliga dagar. Blev så förvånad över att det gjorde mig mera tålmodig. Det var inget jag hade väntat mig. Kan vara värt att testa iaf, det är en så enkel övning att göra och är ganska trevligt ändå.


 5. Sara skriver: september 14, 2021

  Finfina tips! Bokade ni bord på alla ställena eller kunde man bara komma in och få plats ändå?


  1. Hanna Persson skriver: september 14, 2021

   Bokade typ en månad i förväg! :) Utom Victor!


 6. Freja skriver: september 14, 2021

  Åh älskade Köppe! Och haha taxiappen heter så pga en gång i tiden när man ringde taxi hade de telefonnummer 4×35! Alla danska nummer har bara åtta siffror. Varsågod för dansk-splaining.
  Så fint att du trivdes här!! Ser underbart ut.
  /dansk följare <3


  1. Hanna Persson skriver: september 14, 2021

   Haha jahaa tack för förklaring! Avis på dig som bor där!!! <3


 7. Tove skriver: september 14, 2021

  Random men vilket språk pratade ni när ni beställde osv? Tycker det är jobbigast med Danmark, känns som att man borde köra svenska såklart men blir också så awkward, men lika awkward att ta engelska!? Gahh


  1. adnj skriver: september 14, 2021

   Undrar med. Det absolut mest awkwarda med att prata svenska där är ju att DE fattar, men så svarar dansken och då står man där och ba…… kan du ta det där en gång till?


  2. Hanna Persson skriver: september 15, 2021

   Hahahah håller verkligen med. Jag vägrade prata engelska så jag körde svenska och Nea engelska……..


 8. Tess skriver: september 14, 2021

  Mmm pastan på Mangia går verkligen inte att beskriva, man måste äta den för att förstå 🤤


 9. Linn skriver: september 14, 2021

  Ska till Köpenhamn i oktober och hittade Elsa Billgrens guide förra helgen. Bokade då genast in både Mangia och Les trois cochons. Mangia är tydligen Elsas favorit. Så kul att nu läsa att ni testade dessa och att man kunde få bekräftat att de var värda ett besök! Behåller dessa bokningar!


Dela på:
Laddar