Hanapee
Anses vuxen i väntan på utredning. Förutom bloggen har jag två poddar och gör tv på mitt egna lilla produktionsbolag. Här inne kommer ni få följa mina första stapplande steg som mamma, halvhjärtade svar på läsarproblem och en massa tjat om kläder och stil. VÄLKOMNA!
Annons

Less på den här rövvärlden nu

Jahopp

Igår hade vi middag här och idag kom Tegnell med nya restriktioner om att undvika sociala kontakter generellt. Har grov covidångest nu, inte för att vi träffar kompisar (det var för övrigt supertrevligt haha) men för att jag bara vill att det här VIRUSHELVETET ska TA SLUT NÅN JÄVLA GÅNG. Jag gissar att ni känner likadant? Gahhhh. Kan absolut kontrollera mitt eget sällskap och Anton jobbar ju hemma osv. Och jag står ut med att ha det tråkigt.

Annons

Men det här med att jag inte kan kontrollera mina föräldrar gör mig galen? Är nåt med den där generationen? Dom bryr sig så lite om sjukdomar? Bah ”äh det är så tråkigt att va hemma så jag måste åka till Birsta City och köpa en kjol”. Okej morsan. Absolut. Du är 66 år och har precis haft en hjärtinfarkt och har ovanpå detta Parkinson och Kol men en kjol är viktigt :-)))). Eller att farsan ska typ på Biltema och köpa en skruv bland massa andra?!

Annons

Ja ni märker ju hur frustrerad jag bliiiiir. Är ju så himla rädd om dom. Inte nog med att man har en bebis att oroa sig för, nä då ska man oroa sig för sina föräldrar nu.

Tycker coronakuken tar bort en massa kul och fint från den här föräldraledigheten jag ville ha. Ville va uppe i Sundsvall mycket mer, få hålla om mamma. Träffa antons familj och min familj tillsammans. Ha middagar och luncher ute med kompisar! Gå på mamma-baby-yoga. Röra mig fritt utanför dörren utan att behöva HÅLLA ANDAN VARJE GÅNG NÅGON GÅR FÖRBI.

Pust och stön. Nä herregud nu måste jag ta mig i kragen och försöka vara lite positiv. Om inte för min egen skull så för… er skull? Hahaha. Sååå tråkigt att läsa en blogg från någon som enbart klagar. Folk har det ju VERKLIGEN värre. Det finns FaceTime och det är en lyx att Anton är hemma såpass mycket nu.

Annons

En totalt ovetandes person ser ni ovan. Fan va skönt att inte fatta nåt mer än vad en 2.5-månaders gör!

19 kommentarer till “Less på den här rövvärlden nu”

 1. Fia skriver: oktober 29, 2020

  Fick precis psykbryt här hemma pga exakt det du skrev om (föräldraledig med 3 månaders bebis). Så jävla isolerande. Jävla jävla virus. Så trött på att leva i en berg-och-dalbana av oro att ens föräldrar ska bli sjuka. O alla planer man hade med en ny bebis….


 2. Emma skriver: oktober 29, 2020

  Håller med dig till 100% fast jag bara pluggar och har familjen i Uppsala och bor själv i Sthlm. Det är främst KÄNSLAN av att vara instängd. hua. P.s. Nisse är SÅ LIK dig på den där bilden. gulli!!!!!


 3. Klara skriver: oktober 29, 2020

  Håller också med dig! Man känner sig som en jävla gnällspik som klagar fast man egentligen har det helt okej, men FYFAN vad less man är på det här nu, och vad hårt det här himla bakslaget tog på en. Oro. Dåligt samvete. Meningslösheten i tillvaron. TRÅKET.


 4. Ann-Kristin Fors skriver: oktober 29, 2020

  Älskade Hanna! Du beskriver ngt som inte stämmer! Har inte handlat kläder på länge! Har varit i Birsta mkt sällan! Åker och handlar mat ca 1ggr/ vecka! Nu när det verkar som om en andra våg kommer kommer jag att återgå till ett strängare leverne! Oroa dig inte! ♥️♥️🙏🏻🙏🏻


  1. Sofia skriver: oktober 30, 2020

   <3333333


 5. Ca skriver: oktober 29, 2020

  Hade också precis psykbryt över hur mycket jag haaaaataaaaaarrrrrrrrr coronahelvetet (ursäkta). Har ändå hållit humöret uppe sen i våras och försökt se allt så positivt det går och tänkt att alla är i samma sits osv osv men fy jävla fan vad trött jag är på detta nu!!! Känner mig extremt ledsen, arg och bitter idag (även om jag vet att många har det mycket mycket värre än jag) :(((((


 6. Anne skriver: oktober 29, 2020

  Själv jobbar jag som sjuksköterska i äldrevården på ett ställe som klarat sig helt och vi har sån stress och ångest över att besöksförbudet släppt och tänker när vi ser hur anhöriga totalt struntar i rekommendationer- att nu får vi in det, trött på hur folk slarvar och trött på allt skit äldrevården fått.


  1. Hanna Persson skriver: oktober 29, 2020

   Fy fan, sänder dig massa tankar och kärlek! Min mamma var sjuksköterska inom äldrevården hela sitt yrkesliv och jag är tacksam för att hon hann gå i pension innan det här!


 7. My skriver: oktober 29, 2020

  Jaaaa asså fyfaaaaan man blir så lessssss 🙁 🙁


 8. Sofia skriver: oktober 30, 2020

  Det är faktiskt helt underbart när du klagar <333 älskar att den här bloggen är så ärlig åt alla håll. Och ja VAFAN RONA kan du SNÄLLA va över snart!!!! 🙁


 9. Amanda skriver: oktober 30, 2020

  näe klaga på!! så satans less är man!!!!!


 10. sanna skriver: oktober 30, 2020

  Jag tycker det är så skönt att få läsa lite klagomål, känns som det varit för lite av det på sistone (haha märker att jag låter ironisk men det är jag inte!). Jag är väldigt mycket drabbad av kukviruset, inte av själva sjukdomen men av restriktionerna och det nya jävla rövlivet man förväntas leva. Skulle gärna ha någon att prata ut med om detta men vill liksom inte ta upp det på de där skypeträffarna man har med sina kompisar, har ofta fått kommentaren ”okej men ska vi prata om något annat än covid nu?” och JA jag förstår att folk är less men det är ju liksom det hela ens liv kretsar kring nu. Ingenting är som det ska vara, och allt är upp och ner – så känner jag.

  Jag är också medveten om att det inte är särskilt synd om mig. Jag klarar mig, kan sitta hemma i mjukisbrallor och jobba. Men jag HATAR det. Tror aldrig att jag känt så mycket ångest som den här hösten. Och så lite novemberdepp på det också. Hurra hurra.

  Förstår att det måste kännas extra tråkigt med att ha bebis nu då man inte kan träffa folk som vanligt och att dessa FOLK innefattar ens närmaste familj liksom. Nej fy. Hoppas ni skypear och zoomar så det står härliga till!


 11. Anna skriver: oktober 30, 2020

  Gud vad jag känner igen känslan. Hade sån ångest när föräldraledigheten gick mot sitt slut för några månader sen bla pga det absolut inte blev som jag tänkt mig pga corona. Allt mysigt vi skulle göra men istället var vi mest hemma, själva. Bebis var 3 mån när coronahelvetet bröt ut.


 12. Emy skriver: oktober 30, 2020

  Jag är också så trött på det här men så tänker jag på min släkt och mina vänner i UK och Irland och de får liksom knappt ens röra sig fritt, alla måste ha mask ute etc etc. Medan de flesta här ändå lever på mer eller mindre som vanligt. Man blir ju galen för mindre..!


 13. Hanna skriver: oktober 30, 2020

  En till som hatar coronan här!!! Fick övertala min 87-åriga farmor att det kanske INTE är så klokt att åka upp till Sthlm, men det tycker inte hon. Men fattar också att det suger ju att vara 87 år och leva ensam i sin lilla lägenhet och inte få träffa någon?? Hon har det ju mkt värre än ex mig som bor med någon. Tappar nästan andan när jag tänker på julen, att det finns en chans att vi ej kommer få fira jul ihop?? Att min farmor ska sitta själv på julafton? Fyfan GRIN NU.


 14. M skriver: oktober 30, 2020

  Ja helvete vad jag relaterar till detta. Hela året har bestått av konstant oro för min pappa som är i massa riskgrupper men tror att han är odödlig.


 15. Cicci skriver: oktober 30, 2020

  Just det här med att mor- och farföräldrarna ska sitta ensamma i jul när det dessutom kan vara deras sista gör så fruktansvärt ont i mig. Särskilt när det tillkommit två bebisar i familjen som de bara fått träffa 1 resp. 2 ggr det senaste året. Näää orkar ej.


 16. Emmy skriver: oktober 31, 2020

  Klaga på!!!!

  Jag är mest förbannad på alla människor som inte vet vad solidaritet innebär!!!!

  Som TROTS nya hårdare restriktioner ”måste gå på fest med 50 pers och stå och dansa mellan borden utan att hålla avstånd”

  Vad förstår dessa personer inte av punkterna 1. Umgås bara med personer i eget hushåll
  2. AVSTÅ FEST

  Och VARFÖR. Känner jag mig som en ”ful” och missunsam när jag blir förbannad och förtvivlad att alla inte bryr sig om och följer råden?!?

  ”Det är ju bara råd, det är ju inte förbjudet”

  Vill bara skrika PAPPSKALLAR NI FATTAR INGENTING!!!!!!!!!

  Gah vad arg jag är efter att ha sett gårkvällens instagramflöden i stockholm!!!!

  VAD SKA VI GÖRA??? Folk fattar ju verkligen inte!! Känner att detta tyvärr går ut för mycket över mitt psyke just nu.

  Ridå.


 17. Sofia skriver: november 2, 2020

  +1 på att hålla andan! <3


Dela på:
Laddar