Hanapee
Anses vuxen i väntan på utredning. Förutom bloggen har jag två poddar och gör tv på mitt egna lilla produktionsbolag. Här inne kommer ni få följa mina första stapplande steg som mamma, halvhjärtade svar på läsarproblem och en massa tjat om kläder och stil. VÄLKOMNA!
Annons

Låtlistan

Ångestlåt
Fredag morgon av Frida Hyvönen. En helt otrolig låt men mår ju uselt av den? Något med pianot ihop med den eskalerande historien om idioten hon va tillsammans med. Drabbas så mycket av raden ”du kommer nog aldrig förstå att du var världens sämsta vän”. Tänker på kvinnor som hamnat i den där typen av relationer och blir rasande. Väldigt förlösande avslut dock!!!!

Annons

Sensuell låt
Hahaha ”sensuell låt”. Men kom verkligen inte på en bättre rubrik. Men Avalon med Roxy Music är………. det är nåt med melodin? Skrider fram i nåt litet fodral med ett glas vin i handen lalala…. Rihanna med Love on the brain är också samma. Och Eric Gadds Bara himlen ser på förstås men den är nästan lite för uppenbar? Jaha nu går vi vidare tycker jag.

Annons

Pepplåt
Step by step Whitney Houston. Otrolig låt. Tänker alltid på Nea som skickade den till mig då hon kämpade på med cancerbehandling. Buuu vill grina. Så fin låt. Kate Bushs Running up that hill – lite sorg-peppig, men den liksom travar fram!! babambabambabam

Tokkärlåt
Jag vill ha all din kärlek med Svante Thuresson. Är en cover på Four tops Baby your loving men tycker Svante gör den bättre. Refrängen är helt otrolig? Det är så GLATT och bara framåt framåt. Ingen olycka mer bara MÅSTE HA ALL DIN KÄRLEK!!!! Tycker kärlekslåtar har mycket med minnen att göra förstås, och den här är båtsomrar med mig och Anton och typ total lycka? En annan sån rätt självklart indiekille låt är Bob Dylans I want you, det var första låten Anton skickade till mig på msn 2005. Fy satan va kär jag va. Andra på samma glada kärlekstema för mig är Come give me love med Ted Gärdestad och Cardigans You’re the storm.

Olyckligkärlåt
The Cranberries Linger, aj aj AJ. Men gud. Nu vet jag ju vilken låt jag inte kan lyssna på för har så fruktansvärda olyckliga minnen till den. Nej men att jag ens ska lägga ut den här gör att jag får ont i kroppen!!! I can’t make you love me. Originalet är gjort av Bonnie Raitt och sen gjorde Adele en cover men den absolut bästa och mest smärtsamma är Bon Ivers cover. Finns inte kvar på Spotify men här har ni den.

Annons

Annan låt på samma tema som jag tycker är kanske topp 10 bästa poplåtar som nånsin gjorts: Alicia Keys Try to sleep with a broken heart.

Arglåt
Dixie Chicks (eller ok The Chicks) Not ready to make nice, såklart! Truth hurts med Lizzo. Billie Eilish Happier then ever (edit). Kanye Wests Can’t tell me nothing. Skrattar när jag tänker på att jag så ofta mimat till Kanye West på löpbandet och viftat med små-armarna ”Excuse me? Was you saying something? Uh uh, you can’t tell me NOTHING!!!!” hahahahha. Fy helvete va pinsamt.

Annons

Bratextlåt
Mm bra rubrik här med. Finns ju så himla många med sån sann text men en låt jag lyssnar på en gång per dag och vrålar till när tillfälle ges är Krunegråds Korallreven & Vintergatan (bubblare är Askan är den bästa jorden). Har väl med mina dubbla känslor för Stockholm att göra? ”Lyssnar man riktigt noga kan man nästan höra hur Stockholms trummor slår ängsligt utan mååååååål” skrålas när man åker över centralbron. Määäänsklig värme snälla kom näääEEMÄÄREEEEEEeeeeee.

Springlåt
070 Shake med Honey tempot är???? Det bästa??? Vid 0:53 HOPPAR man fram. Bra att den också är nästan 7 min lång! Kan man avsluta springturen då låten är slut…..

Tänkerpåmittbarnlåt
Kate Bush med This womans work. Säkert! med Dian Fossey. Ok det är väl två låtar då jag typ tänker på MIG SJÄLV i relation med Nisse? Haha vad bra :-))) Men det är väl oftast så? Tycker också att Bo Kaspers Dansa på min grav är sååå fin. Bra *budskap*, om nån av er ska ha dop borde ni köra den? Vi hade Besvärjelse av Oscar Danielsson och den är ju ev lite smörig men vi kunde inte låta bli. Så äre med det.

Annons

27 kommentarer till “Låtlistan”

 1. Sofia skriver: september 15, 2021

  Så mysig lista!!! Ska lyssna på alla!


 2. Malin skriver: september 15, 2021

  Har lyssnat så mycket på korallreven & vintergatan att min 4åring lätt sig i princip hela texten (med några hittepåord här och där). Livsmål uppnått


 3. Caroline skriver: september 15, 2021

  Dansa på min grav. Är en av dom bästa låtarna som gjorts <3


 4. Josephine skriver: september 15, 2021

  Håller 1000 % med om Bon Ivers Cant make you love me. Helvete vad jag har bölat till den!!


 5. Helene skriver: september 15, 2021

  Uppskattar detta så himla mycket! Vilken guldkant det blev på onsdagen. Ska lyssna igenom till kvällens bad! 🥰


 6. emma skriver: september 15, 2021

  Här kommer knäpp fråga, men jag skulle så gärna vilja veta vad folk jobbar med?? Jag har en liten identitetskris och vill testa på att byta yrke. Har under hela mitt yrkesverksamma liv jobbat som barnsjuksköterska och det har varit berikande på många sätt MEN det är också svintufft och omöjligt att göra ett bra jobb pga ja, anledningar. Det ÄR ju världens roligaste jobb om jag hade haft förutsättningar att göra ett bra jobb. Men dom förutsättningarna har iaf inte jag sett röken av under hela min karriär (:.
  Så: vad finns det för jobb där ute? Vad jobbar ni med? Vad är kul?

  Saker jag gillar utan inbördes ordning: skriva, trädgård, barn, kläder, barnkläder, kaffe, gamla saker, ha projekt, sticka, inredning, gå på loppis, skogen, bada.


  1. Julia skriver: september 16, 2021

   Jag jobbar som trädgårdsmästare, det kan jag verkligen rekommendera. Härligt jobb där man får vara ute hela dagarna i alla väder. På vintern kör jag traktor och plogar snö, det är kul men också lite slitsamt.

   Jobbar på kommunen där majoriteten av mina kollegor är äldre gubbar.. så ibland inte så stimulerande. Men härligt ändå, lyssnar på radio/ poddar/ fågelkvitter och träffar en och annan trevlig hyresgäst 🍃🎶 🍂☀️

   Lycka till! Detta var kanske inte till så mycket hjälp. Hoppas du hittar det du vill göra! Du kanske kan söka någon kurs på Capellagården på Öland? Vacker miljö och trevliga kurser.


   1. emma skriver: september 16, 2021

    Så spännande och kul och härligt det låter! Verkligen dröm att få vara ute på arbetstid. Tack för tips om kurs! 💗


  2. Emma skriver: september 16, 2021

   Jag jobbar som läkare så det kanske inte är ett jättetips iom liknande (bristande…) förutsättningar, men i grund och botten världens roligaste jobb. Det bästa är dock jourarbete vilket ger möjlighet till kompledigt!! Är ledig typ 1v varannan månad utöver sommarsemestern samt några enstaka dagar här och där = har massa tid till mina kreativa intressen och får bra återhämtning vilket gör att jag orkar med jobbet. Så mitt bästa tips är väl att även om du inte jobbar med dina största intressen kanske det går att få till ett upplägg så att du får mkt tid till dem:). Lycka till och hoppas du hittar något skoj!


   1. emma skriver: september 16, 2021

    Tack för tips!


 7. Elinor skriver: september 15, 2021

  Den här listan lånar man. Vilken otrolig musiksmak du har.


 8. Karolina skriver: september 15, 2021

  När jag och mitt puckoex var på roadtrip och jag spelade korallreven och vintergatan sa han något i stil med ”fyyyyyy fan vad är det för skit vi lyssnar på” och jag blev SÅ ledsen. Skulle aldrig säga till någon att det den lyssnar på är skitmusik. Folk har verkligen en tendens att göra det? Typ när man ansvarar för musiken i diverse sammanhang är det alltid någon röv som ska vräka ur sig att musiken är skit. Och så tror de att de är musikvetare för att de bara lyssnar på rave!!!! Eller när det spelades queen på jobbet och en kollega ba ”va ÄR det här för skit” och har alltså på riktigt aldrig hört Queen???? Ahh! Brinner för att folk MÅSTE chilla med sin musikpretantion


  1. Stella skriver: september 15, 2021

   Usch, vilken IDIOT!!! Förstår att du blev ledsen. Är ju verkligen en taskig diss, ens relation till musik och låtar är ju något PERSONLIGT och som ligger nära hjärtat. Att folk inte fattar det.


 9. Emma skriver: september 15, 2021

  hahaha fyfan @karolina!!!!! sinnesjukt beteende!!

  Jag lyssnade på ”askan är den bästa jorden” när min pappa dog 2013 och delen texten…. hjälpte mig absolut. Men även korallreven!! hela albumet egentligen??

  Bubblare till sexmuzic: ”I touch myself” av Divinyls och ”Waves” av Miguel (speciellt videon här för explicit innehåll…).


 10. A skriver: september 15, 2021

  Vad ska man göra om man får akut ångest samt självkänsla/självförtroende-dipp gällande sina universitetsstudier? Läser en master (år 1 av 2) och jag känner mig så in i helvetes korkad och faktiskt inkompetent jämfört med mina kursare? Min ångesthjärna gör nog inte det hela bättre. Ja jag klarade av första året men det var också med nöd och näppe, vissa uppgifter hade jag på riktigt aldrig klarat om jag skulle göra dem själv (men tack vare gruppuppgifter gick det liksom). Känner nu att jag kanske ska hoppa av? Kommer aldrig klara detta? Och detta är bara tredje veckan på terminen. Och hur ska jag kunna skriva en masteruppsats i vår? Vad fan trodde jag? Försöker vara snäll och förlåtande mot mig själv, sänka ribban och prestationsångesten men det går sådär. Grav ångest. Det. Är. Så. Svårt.

  Vill bara logga ut från världen, lägga mig under täcket och gå i ide.
  :(
  Pepp? Råd?


  1. A skriver: september 15, 2021

   (Typo, läser alltså år 2 av 2)


   1. F skriver: september 15, 2021

    Åh vill bara säga jag förstår! Hade exakt samma känsla när jag började min master. Var så stort steg från kandidat och kände panik det här går inte!!
    Men sen efter någon månad in så släppte det! Min känsla är att många utbildningar är så extremt köttiga första månaden. Typ så man tror de vill att man ska få panik. Men sen så lugnar det sig lite. Eller kanske att man då kommit in i det.

    Långt svar men enda tipset är försök hänga i lite till! Och LOVAR du är inte mindre smart än de andra i din klass. Att man ens tänker så är ju ofta bevis på att man inte är så dum ändå. Lex alla idioter till killar som tror de är genier men egentligen är dumhövven..
    Kram!!! Du kommer klara det här!


  2. caroline skriver: september 16, 2021

   Hej A!
   Jag led (lider) också av prestationsångest. Det blev så illa att jag för ett år sedan gick ned i stress pga kunde inte skriva min masteruppsats pga prestationsångest. Jag blev sjukskriven och snackade med läkare och senare psykolog och ”fick veta” jag är perfektionist (aldrig relaterat till det). Mycket av det som pressade mig var att jag var så elak mot mig själv. Tyckte tex att, när jag kom ut ur deppressionen att det jag skrivit innan utmattningen var som att en ”galen skrivit”. Då sa min psykolog att så kan du inte säga till dig själv, tänk om du hade sagt så till mig då hade jag avslutat min praktik. Det blev tydligt när hon sa det, att gud vad elakt, att säga så till en själv.
   Okej, det jag ville ha sagt, om du lider av mycket prestationsångest så är mitt bästa tips att gå till psykolog om du inte gjort tidigare. Det har hjälpt mig iaf! Och, det är inget man måste leva med liksom, jag tror man kan öva bort det lite! Och, jag kände också att mastern var övermäktig och att alla andra var mycket bättre. Men på grupparbete så får du tänka att du också hade en del i att tentan blev godkänd! Dina gruppkompisar kanske kände exakt samma! Lyft i grupp och så. Vad gäller uppsatsen så tycker jag du ska vara öppen och ärlig med din handledare! Handledarens jobb är att hjälpa och guide dig i skrivandet. Jag hade själv väldigt svårt att be om hjälp pga.. prestationsångest och vilja vara bäst, men det är verkligen det jag typ ångrar mest från min utbildning, att jag inte frågade mer! Frågade föreläsare om att utveckla, om förklaringar och hjälp!! Man får be om hjälp och man kan inte vara bäst på något man aldrig gjort tidigare!!
   Hoppas detta var till någon hjälp och inte bara typ rensande för mig haha. Kram du är smartare än du tror!! Du kom ju in!! Du kan kalla dig magister!! (Väl?)


   1. A skriver: september 16, 2021

    TACK för era svar Caroline och F!!!! Känns faktiskt mycket bättre efter att ha läst vad ni skrivit. <3 Jag tar till mig era ord och råd!!!!
    Jag tror (eller egentligen vet jag) att den kurs jag går nu ÄR svår, extremt högt tempo, osv. Att man sen läser med massa superambitiösa internationella studenter födda ca -97 gör heller inte saken lättare eller att prestationsångesten minskar. Det är alltså inte så konstigt att jag inte mår toppen. Jag ska bara överleva nu i typ fem veckor till… Och sen nästa kurs och sen master-uppsatsen… :')
    Men tack tack tack igen. Det hjälpte.


    1. Maria skriver: september 16, 2021

     I livet är det normalt att inte klara allt själv! I jobb, i sport, i en relation, vad som helst – det är toppen att det finns andra som kan bidra med sin kunskap! Klart du inte klara ALLT själv, därför man får lära sig arbeta i grupp tidigt :) det är ju toppen att du fick hjälp med något som var svårt – du klarade ju det?? Kör hårt och du har ju klarat massor redan! Fatta coolt att ha gjort det :)


  3. Anna skriver: september 19, 2021

   Wow att du redan klarat första av två år. De som hoppar av gör det första terminen, du har jag redan gjort det jobbigaste ju! Försök att sänka kraven på dig själv både nu och sen på jobbet, du behöver inte överleverera varje gång ❤️
   Och du kommer inte klara dig själv på jobbet heller, bäst är att samarbeta och ta hjälp så kommer du bli ännu bättre på det du gör.
   Istället för att jämföra dig med ”de bästa i klassen” tänk på hur många som aldrig kommit så långt som du och hur många som skulle göra vadsomhelst för en masterexamen.


 11. Hanna skriver: september 15, 2021

  Bästa ”tänkerpåmittbarn” – låt vill jag tipsa om Stjärna som är din med Thåström, finaste kärlekslåten till ett barn tycker jag. Vi spelade den på min dotters begravning och vid hennes grav på årsdagen varje år, der är väldigt fint om jag får säga det själv :)


 12. Elin skriver: september 15, 2021

  Vilken fin och bra lista! Pirrade till av många låtar.

  Fredag morgon är också min ångestlåt. När den kom ut skickade jag den till min kompis som var i ett förhållande med fysisk och psykisk misshandel och bad henne lyssna. Det blev en väldigt viktig låt för henne. Måste lyssna nu känner jag.


  1. Elin skriver: september 15, 2021

   vill lägga till att min olyckligkärlåt nog är Säkert! Med ”är du fortfarande arg?”. Buu gråter


 13. Sophia skriver: september 15, 2021

  Så mysig lista!! Ska lyssna på alla låtar.


 14. Sofia skriver: september 16, 2021

  Underbart inlägg! Tappat min relation till musik lite sen min son föddes (en månad innan Nisse!) och vi mest lyssnar på hans favoriter… Detta gav pepp att göra lite egna listor igen!!


 15. LÅTLISTAN - Elinor Alderbroelinoralderbro.se skriver: september 17, 2021

  […] eller Hanapee som hon också heter delade en otroligt KUL lista gällande musik. Har jag berättat att jag en gång vrålade master efter HP en gång i toakön på […]


Dela på:
Laddar