Hanapee
Anses vuxen i väntan på utredning. Förutom bloggen har jag två poddar och gör tv på mitt egna lilla produktionsbolag. Här inne kommer ni få följa mina första stapplande steg som mamma, halvhjärtade svar på läsarproblem och en massa tjat om kläder och stil. VÄLKOMNA!
Annons

Johannas Abbe och min Nisse

I december förra året skrev jag och Johanna på en ungdomsserie till SVT. Vi hade gått vidare till tre sista, fått utvecklingspeng och förberedde en pitch. Tyvärr ”vann” vi inte själva pitchen men råkade vinna något lite större (lol)… för mitt i den här processen blev jag gravid. Och Jojje med.

Annons

Det gick snabbt för mig och jag hade nog egentligen inte snackat så mycket med Jojje om att vi skulle ”försöka”. Så jag fick megaångest över att behöva berätta för henne. Inte för att hon inte skulle bli glad, det visste jag, men för att vi va mitt i processen med serien och dessutom var vi två typ de sista två i vårt kompisgäng med att inte ha barn. Och i mitt huvud var det en slags tyst pakt. Som man inte ville förstöra utan att ha pratat innan.

Annons

Men så. Efter att ha väntat ett par dagar efter pluset på stickan och när vi suttit och skrivit tillsammans så tog jag mod till mig. Eller haha det gjorde jag egentligen inte eftersom jag bara vågade messa från nöjesguidenkontoret våningen nedanför Jojjes kontor. Så knäppt så här i efterhand? Att messa någon man känner så väl? Men kanske var just det. Att jag inte kunde berätta det på ett normalt sätt att det helt enkelt fick bli ett sms.

Kanske vår märkligaste sms-konversation någonsin. Sånt försök att hålla något stort så lättsamt? Haha. Jojje låg två veckor före mig och helt plötsligt blev det 100 procent mindre läskigt att vara gravid. I nio månader hade jag nån att dela trötthet och oro med. Två veckor innan Nisse kom Abbe och precis som jag har Jojje hoppas jag att Nisse kommer ha Abbe genom livet.

Annons

22 kommentarer till “Johannas Abbe och min Nisse”

 1. Malin skriver: oktober 15, 2020

  Hette inte den där abborren Abbe som du skrev om för några år sen!? En sådan mysig historia som man blev helt varm av. Haha åh <33


  1. Hanna Persson skriver: oktober 15, 2020

   Hahaha ja


 2. Carina Karlsson Sager skriver: oktober 15, 2020

  Hej det är jag igen (den äldre damen som kommenterar på din blogg och insta) när jag fick min son för 46 år sen så var vi 5 tjejer mellan 16-18 år som var kompisar som fick våra barn inom 6 mån. Det var/är guld att ha detta gäng. Det konstiga var/är att vi var ensamstående nästan allihop. Papporna var inte så med på den tiden. Utan det var mer ”bättre fly än….” Det jag ville ha sagt är att det är så skönt att ha nån att vända sig till som vet hur det är med mat sömn osv. Och bara så du vet: Du är den bästa mamman till ditt barn💕


 3. sanna skriver: oktober 15, 2020

  fällde en tår absolut <3


 4. Sara skriver: oktober 15, 2020

  Vilka superfina ungar på sista kortet!! Helskotta vad gulliga. Var stolta!


 5. Hanna skriver: oktober 15, 2020

  Det är så himla fint med nära vänner att dela sin graviditet och tid som mamma med ❤️ Mina barn är några år gamla, och att nu se dem ha egna fantastiska kompisrelationer med mina vänners barn är så himla härligt!! Och kul för att allihopa är roade när man ses och kan hänga länge, guld värt 😊


 6. Julia skriver: oktober 15, 2020

  Åh <3


 7. Al skriver: oktober 15, 2020

  Min allra närmaste och bästa vän ”lärde jag känna” precis som Nisse och Abbe ”lär känna varandra” nu. Våra föräldrar är bästa kompisar och jag och min vän föddes med ett par månader emellan. Det är den allra finaste relationen vi har då vi både är bästisar och systrar! Så fint ändå att man kan älska någon trots att man tvingats att bli vänner!


 8. Mia skriver: oktober 15, 2020

  Har precis blivit gravid själv och blev lite gråtig av denna historia <3 Längtar efter att berätta för en gravid-kompis nu!


 9. Hanna T skriver: oktober 15, 2020

  MYS!!!! Två av mina allraallra bästa vänner har jag känt sedan vi var under året och det är verkligen otroligt lyxigt att ha sådana vänner <3 Någon bara fattar, för de vet allt. En otrolig trygghet.


 10. Anna skriver: oktober 15, 2020

  Men så fint! ♥️


 11. Tove skriver: oktober 15, 2020

  Sååå fint! Älskar smsen!


 12. Elisabet skriver: oktober 15, 2020

  Vad härligt att ni delar denna tid med varandra!


 13. Lovisa skriver: oktober 16, 2020

  SÅ fint!! <3


 14. ninni skriver: oktober 16, 2020

  matfors madonna och no panties-johanna!!! så fint ♥️


  1. J skriver: oktober 16, 2020

   Hahaha


 15. preggo skriver: oktober 16, 2020

  Så fint att kunna dela glädjen med bästis!! Jag är gravid nu och upplever lite blandade känslor från mina kompisar, egentligen mest obryddhet och missunnsamhet. Och då har ändå flera av dom egna barn.
  Upplever lite att inställningen är ”Ja vi vet att du är gravid men tro inte att du är nåt för det!!”. tråkigt.


 16. Miranda skriver: oktober 16, 2020

  Bröööööööl!!!!! 😭😭😭❤️ Så fint


 17. Lina skriver: oktober 16, 2020

  ööö kom hit från din insta för att skriva en ytlig kommentar om hur jag tycker du? ni? Nisse? har kanske DEN BÄSTA bebisstilen. Så mycket fina kläder, heja heja!!! Men ja så var det ju det här inlägget som var högst upp och ööö ja nu ligger jag soffan och grinar lite SÅ HIMLA FINT!!!! tackohej


 18. Anna skriver: oktober 17, 2020

  Alltså det är ju mini-Johanna och mini-du som ligger där på sängen! Otroligt gulliga bebisar 🙁


 19. Sara skriver: oktober 18, 2020

  Försöker verkligen att inte ta åt mig men usch vad det känns när du försöker få det att låta som det var jobbigt att det gick på första försöket. Förstår att det va en chock för dig men det skär verkligen. MEN, kuul att kunna dela med bästis <3 Hoppas jag är där en dag


 20. Lina skriver: oktober 22, 2020

  Wow! Vad fint, blev väldigt rörd:)) men så är jag också gravid.
  Och vilket bra namn Abbe är, åker upp på listan ( Har redan en Nils Louie☺️)


Dela på:
Annons
Laddar