Hanapee
Anses vuxen i väntan på utredning. Förutom bloggen har jag två poddar och gör tv på mitt egna lilla produktionsbolag. Här inne kommer ni få följa mina första stapplande steg som mamma, halvhjärtade svar på läsarproblem och en massa tjat om kläder och stil. VÄLKOMNA!
Annons

GVFÖ S07E01

DÅÅÅÅÅÅÅ har vi en ny sässe av GVFÖ. Underbart! Älskar som bekant programmet och tycker det här första avsnittet BÅDAR GOTT. Det känns som om redaktionen valt att satsa på att faktiskt få paren att hålla än att försöka skapa ”bra tv”, vilket jag tycker är rätt. Tror inte man ska vara så orolig för att det skulle bli tråkigt om man har *normala pesoner* med eftersom äkta kärlek verkligen är det vi går igång på, visst?

Annons

Innan jag går in på paren så vill jag verkligen betona att samtliga är fantastiskt modiga som är med i ett sånt här program. Tusen gånger modigare än mig, herregud. Det är klurigt att recensera och skriva om reality-tv eftersom det innehåller ”vanlisar” som kanske blir ledsna om de skulle hitta det jag skrivit. Så måste försöka hitta nån balans i det här. Tänk gärna på det när ni skriver i kommentarerna också <3

Annons

Men. En sak måste jag fan börja med att ifrågasätta? Elizabeths roll? Ho ho? Alltså ni minns hon härligt riviga rökaren som i en tidigare säsong blev ihopparad med strumbyxe-mannen. Hon är nu nån slags ”tyckare” i programmet som ska ifrågasätta experterna. Va? Fattar ingenting av det? Så tydligt skrivna frågor redaktionen och märkligt upplägg bara. Typ ställer frågor som ”är dom inte lite unga?” och så ska experterna svara. Gillar inte teveprogram som görs utifrån premissen att det ska ”försvara” sig från förra säsongen. Tro bara på det ni gör och förklara i synkar varför ni valt som ni gjort! Ni behöver inte försvara er!

Aja. Får man förresten va ytlig tyckte jag Elizabeth hade en urtjusig klänning! Tror det va Ganni va?

Annons

JAHA, NU TILL PAREN:

Susanna och Johan
Vet ni vad jag tycker är ett tecken på att man är en härlig person? Om man har en bra nära kompis som man har tydligt kul med och DET hade Susanna. Först var jag lite rädd att hon verkade präktig och lite väl självgående, men så kom det scener med hennes roliga bästis inför bröllopet och då älskade jag henne (och bästisen). Verkar va en fin bra tjej!!!! Och så Johan då. Det här kanske ni inte tror men har är verkligen min killsmak än så länge. Det är något med dialekt och ENKELHETEN. Bara en vanlig normal trevlig kille. Och så blev han liksom lite sådär ”generad” under ögonen vilket är det finaste jag vet. Är dock liiiite orolig att han är för *basic* för Susanna och att han kanske kan komma att kännas lite töntig framöver. Men håller verkligen tummarna för det här paret!!!!!

Annons

Elinor och Lars
Hahaha vad ÄR det här för scen??? Springa med shoppingkassarna hahahaha sluuta. Ja men alltså, hmmm Läkar-Lars som klädde sig i ”påfågelgarderob” under läkarprogrammet känns ju som den största *personan* i den här säsongen. Det är så lätt att irritera sig på killar som springer överallt och dessutom gillar att klä sig i ”tokiga kläder” så därför irriterar jag mig givetvis. Är liksom lite rädd att han tittar på sig själv för mycket utifrån och inte har landat i sig själv fullt ut? MEN tyckte han var fin när han lyssnade på Elinors röstmeddelande och liksom blev lite blyg (varför gillar jag bara generade blyga killar???). Är rädd att han liksom är för mycket ”spilevink” för Elinor som känns rejäl och praktisk. Gillade henne men kan också vara för att hon jobbar som IVA-sjuksköterska som min kompis. Men tyckte hon kändes skoj men också eventuellt lite störigt… nöjd. Hahahaha. Men. Dåå återstår frågan; kan två ”färgstarka” (som kompisarna beskriv dem) personer gå ihop? Min usla erfarenhet säger att det är bättre med lite olika energier än två lika starka. Känns som det kan bli… spretigt.

Annons

Sofia och Anton
Hur sjukt med tacostavlorna? Eller? Kanske är jättevanligt att ha en tacostavla hemma vad vet jag. Samtidigt skulle jag inte bygga en relation på att gilla tacos. I övrigt; oj vilka två känsliga brådmogna själar längtandes efter trygghet. KÄNDE med dom! Båda verkade genuint snälla även om jag kved till i soffan när Anton kallade sig för ”pappa” inför sin hund….. Och var kanske lite VÄL smörig i sitt röstmeddelande…… men kanske har att göra med att dom är relativt unga? Gillade Anton mer när han satt med sin familj, innan var jag lite misstänktsam mot hans känslighet men tyckte äktheten bekräftades av syrran typ hahaha. Det jag tror med Sofia är att hon är mycket mer bestämd än vad hon verkar vilket kanske hamnar i klinch med Anton, men vad fan vet jag, jag gissar ju bara här! Är lite rädd att inget kommer hända för att de känns som två personer med lite samma tafatt energi? Men jag unnar verkligen dom kärlek!

HUR TÄNKER NI?

49 kommentarer till “GVFÖ S07E01”

 1. LivetmedLena skriver: februari 19, 2021

  Alltså fick sådan panik när jag såg att du skulle eftersnacka GFÖ på Clubhouse, laddade ner appjäveln, väntade på inbjudan å då va samtalet över. Men här kommer det ändå! Man tackar! Och kan andats ut och radera appen :) för övrigt har jag dejtar läkarlars för ett tag sedan. Han va sjukt rolig men jag va redan kär i en annan 🙃. Har tänkt några gånger hur livet skulle vart om de va vi istället. Men efter programmet igår, så finns det bara en sak att säga! Skulle aldrig hända!! Vem springer med shoppingkassar!!!!! Och 50% funktionskläder 50% uppklätt men var finns procenten med pyjamas då 😬


  1. Hanna Persson skriver: februari 19, 2021

   Haha men åh! Tycker ändå du ska gå på DIN upplevelse av honom! Han blir ju klippt i teve osv! Tycker han ju verkar som en fin person!


 2. Josefine skriver: februari 19, 2021

  Om jag skulle betta på nåt av paren skulle det helt klart vara Sofia och Anton. Det kändes som att de båda kommer försöka sitta yttersta att få relationen att fungera. Det här med att man hittar inte sin perfekta match utan man skapar den ihop. Tror att de är innerligt goda personer som kommer hitta varandras bra sidor <3
  Fick tyvärr lite märkliga vibes av de andra paren. Som du säger kan de nog va lite väl färgstarka för varandra


 3. Johanna skriver: februari 19, 2021

  Kved mig genom stora delar av programmet eftersom det kändes som att produktionen bara ville visa upp att ”KOLLA VILKA BRA MATCHNINGAR VI KAN GÖRA”. Men för deltagarnas skull absolut positivt att det känns som att chansen ändå är hyfsad att det kan hålla? Till skillnad från tidigare säsonger där deltagarna haft större chans att träffa någon de stör sig djupt på. Ser hur som mycket fram emot dina analyser, master!


 4. emelie skriver: februari 19, 2021

  ÄNTLIGEN


 5. Siri skriver: februari 19, 2021

  Ny säsong! Vilken glädje! Jag funderar på, och det här är min stora fördom, Läkar-Lars verkligen kommer kunna acceptera att leva med en lika praktiskt lagd, självsäker och trygg tjej? Han kändes hundra gånger mer ängslig än henne och jag får känslan av att det kommer bli en krock där. Hennes ”färgstarkhet” kändes som att den kommer ifrån genuin trygghet, hans från att han är ängslig och sökande. Får man generalisera så? Ja, idag får man det. Susanna vill jag bli kompis med och jag hoppas verkligen m, som du skriver, att hon verkligen kan hitta en trygghet i att Johan är tvärsnittet av en vanlig vanlis. De verkar på pappret som en så himla bra match och jag hoppas att det håller. Sofia och Anton verkar supergulliga också, jag håller en tumme för dem, men herrrrrrregud vad jag själv inte hade orkat ha en småstadsmorsa till svärmor som redan före man träffats tjatar om barnbarn. Jag tror helt ärligt att den största krocken i den relationen skulle kunna ligga i att de haft så otroligt olika uppväxt där den ena vuxit upp bokstavligt ute i obygden och den andra inte. Vi får se! KUL MED EN NY SÄSONG!


  1. Elisabet skriver: februari 20, 2021

   Hahaha är alingsås verkligen ”bokstavligt ute i obygden”?


  2. M skriver: februari 20, 2021

   Hahaha. Alingsås ligger 5 mil från Göteborg…


  3. Johanna skriver: februari 20, 2021

   Haha nej. Alingsås är inte ”bokstavligt talat obygden”, det är en stad. SÅ olika uppväxt har de nog inte haft. De är liksom från olika delar av landet, inte olika planeter.


   1. xx skriver: februari 22, 2021

    Män är dock från Mars och kvinnor från Venus……….


 6. Caroline skriver: februari 19, 2021

  WOHO! Så jävla glad att analyserna är tillbaka, det var ett mörkt djupt hål i tittandet förra året utan dom.
  Riktigt pepp efter första avsnittet, verkar som toppenmatchningar och har höga förväntningar på denna säsong! (Sitter också i lockdown och har inget att göra)
  Är otroligt investerad i Taco-paret, dom verkar va genuint superfina människor.
  Båda härliga personer, men det kanske är lite för mycket personlighet i Effektivitets-paret? (får stressutslag av tanken deras framtida effektiva vardag).
  Landsbygd-paret känns som det är 50/50, men otroligt mysiga personer som jag verkligen hoppas på 🤞🏻


  1. Amanda skriver: februari 19, 2021

   Älskar att du får stressutslag av deras framtida effektiva vardag!! 😂


 7. Hanna skriver: februari 19, 2021

  Detta fick mig verkligen att börja kolla direkt!

  Så varmt och fint skrivet också.


 8. Evelina skriver: februari 19, 2021

  ÄNTLIGEN! Tack master för mycket god analys!
  Jag tror 100% på tacos-paret; samma energinivå och så tror jag inte alls det gör något om Sofia är lite bestämd – jag tror det Anton kommer trivas med att anpassa sig lite efter någon. Påminner inte de lite om Årsta-paret som typ hade löpning och Harry Potter (?!) som gemensamt intresse?!


  1. Josephine skriver: februari 19, 2021

   Miha och Niclas ❤ Så fina!!


 9. Hanna W skriver: februari 19, 2021

  Woho för ny säsong och dina analyser! Håller med om paren och att det känns skönt med mer vanliga personer! Känns som ett bra koncept med present och ljudmeddelande för att ha ett band till personen innan man ses första gången. Tänker att det kan hjälpa till att dämpa ev. besvikelse över utseende när de väl ses? En vecka bort till nästa avsnitt har aldrig känts så långt!


 10. Efva skriver: februari 19, 2021

  Jag bara undrar, Vad gör Elisabeth? Kändes väldigt konstigt och inte tillförde hon ngt heller. Tyvärr, är ingen fans till den kvinnan.
  Alla posten kändes väldigt lika… och sj tror jag mer på olikheter attraherar. Dock bra med liknande/ samma syn på framtid. Doktorn, ojoj… han kändes väldigt allover. Men ska bli kul att se detta och vad som sker. Utseende mässigt så var det bra matchningar. Men hoppas verkligen att inte att Johan och Suzanne tröttnar, de verkar som det roligaste paret.


 11. Hanna T skriver: februari 19, 2021

  JAAAA vad roligt!! håller såklart med om allt du säger, SPOT-ON!


 12. Linnea skriver: februari 19, 2021

  Jag tror en risk med läkar/sjuksköterskeparet är att båda verkar jobba typ 200%. Fick känslan av att Lars kanske vill ha en mer ”traditionell” uppdelning där han jobbar och kvinnan är mer hemma. Han pratade ju om att han ville ha nån som var lik sin mamma, ”omhändertagande”.


 13. Johanna skriver: februari 19, 2021

  LYCKAN när en ny säsong kommer! Jag är dålig på första intryck men tyckte om i princip alla! Hade aldrig vågat bli ihop med läkarn för jag hade känt dåligt samvete varje stund jag vill sitta i soffan och HATAR att ”effektivisera”. Men han va söt och kanske mer chill ändå.


 14. Ida skriver: februari 19, 2021

  ÄLSKAR Gift vid första ögonkastet. Håller med Johanna här över om att vara dålig på första intryck, för jag kände och starkt WOHO på alla par. Men därför ännu roligare att läsa dina inlägg efter. Insåg förövrigt att jag bor i huset bredvid Sofia, så kommer antagligen försöka spana in hennes lägenhet nu kommande veckorna som en riktig psykopat :))))


 15. Anna skriver: februari 19, 2021

  Herrejösses vad de har matchat bra i år då. Blev nästan misstänksam när tacotavlorna togs upp, är det lite fejkat alltihop?! Ingen annan som fick den känslan?


  1. Mia skriver: februari 19, 2021

   Haha, tror verkligen på tacotavlan! Tror dom andra ”likheterna” kanske inte va fejkade, men ganska fixade med snygg klippning och typ styrande frågor. Produktionen har ju verkligen ansträngt sig för att dom ska verka lika iaf!


  2. Anna skriver: februari 20, 2021

   Håller med! Och Kalles kaviar?! KAN inte vara på riktigt!


 16. Frida skriver: februari 19, 2021

  Det jag längtat mest efter med den nya säsongen är inte avsnitten.. det är dina inlägg! Ropade JAA rakt ut när jag såg inlägget. MEN.. jag har för första gången i detta programmet en ganska stark magkänsla för alla paren. Känns som att de matchat annorlunda än tidigare? Förra och förrförra året fanns ju par som var mer eller mindre katastrof. Men i år tror jag det vänder! SÅ pepp!!


 17. Shitpommes skriver: februari 19, 2021

  Tyckte det var SÅ KUL med klippningen, hur de visade att alla hade enorma likheter med varandra. Skrattade (och fnittrade japp herregud) högt! Vill verkligen att alla ska bli kära och ha livets äventyr ihop. Fick panik av effektiviteten absolut, men det beror nog mest på egna lathetskomplex… Tänkte allvarligt tanken att jag måste bli fit som fan innan jag söker till det här programmet, inte för att jag ska vara snygg utan för att jag måste vara redo att sticka ut och jogga med min nyblivne make hahaha


 18. Josefin skriver: februari 19, 2021

  Så pepp på den nya säsongen och blogginläggen <3 Vill väldigt gärna lyssna på eftersnack i Clubhouse men har ingen invite 😩


 19. Matilda skriver: februari 19, 2021

  Upptäckte din blogg alldeles för sent och har därför behövt läsa tidigare gvfö-analyserna i efterhand. Fantastiska! Viken glädje att få hänga med direkt denna säsong! Roligaste som hänt senaste månaderna.


 20. Filippa skriver: februari 19, 2021

  Ja, det kändes verkligen som att de levlat upp denna säsong! Upplevdes mycket proffsigare i både hur de filmat och hur de matchat. Nice!
  Känner mest hopp för Susanna och Johan som känns trygga i sig själva och redo att satsa på en relation.
  Ellinor och Lars känns, alla saker de hade gemensamt till trots, inte helt hundra. Bara en känsla.. Men kanske om hon lyckas dra ner honom på jorden lite. Hmm.
  Sofia och Anton är jag rädd ska vara lite för försiktiga och inte våga släppa in varann riktigt och slappna av. Men hoppas på att jag har fel!
  Spännande att följa säsongen och trevligt att kunna läsa dina inlägg, samt kommentarerna. Uppskattas:)):)


 21. lisa skriver: februari 19, 2021

  Tror du är nåt på spåren i din analys av Läkar-Lars, inte minst eftersom han skulle göra entré i båt på bröllopet. I 99 fall av 100 är det ju ändå bruden som gör entré. Inget fel med att göra tvärtom såklart, men känns lite som han vill ha allt ljus på sig, och om hon också vill det så kan det bli problem.

  Annars håller jag med om att det känns lovande i år. Hoppas på kärlek för alla! Men jag undrar lite varför samtalen mellan experterna och även deras synkar är inspelade på en så omysig plats? Ser ut som ett garage. Men kanske nån corona-åtgärd I guess.


 22. ERIKA skriver: februari 19, 2021

  Grym analys master! Äntligen är programmet tillbaka! Liite varning på Larsa och IVA-tjejen , lite friendzone där, goda sådana.


 23. E skriver: februari 19, 2021

  Blir glad för det känns som hela serien fått ett ansiktslyft! Fotot har blivit stilistiskt och inte bara en trökig synk i någons nedsuttna soffhörn.
  Också kul att man väl för första gången ever känner att ja det kan la funka på alla paren. Tidigare har det alltid varit en faktor som man förstått att experterna vill att deltagarna ska kunna se förbi, men med varierande framgång (typ han måste ha hår, hon får inte röka osv). BEFRIANDE!
  Lycka å välgång till alla par.


 24. Nikki skriver: februari 20, 2021

  Jag satt och väntade på att en twist hela programmet i och med Elizabeths roll. Tänkte att nu är det FÖR bra matchningar dom kommer kasta om paren. TÄNK OM DET KOMMER EN TWIST i avsnitt två????
  Hoppas mest på det unga taco-paret dom känns kärlekstörstande, hoppas verkligen dom finner varandra.
  Mycket bra klippning i första avsnittet, nu är jag så pepp på denna säsong!


 25. Lina skriver: februari 20, 2021

  Blir helt varm för paren, så fina och det känns verkligen som att alla kommer satsa! Håller tummarna, speciellt för susanna och johan, att dom får sitt liv på landet tillsammans <3


 26. L skriver: februari 21, 2021

  ÄLSKAR att du återupptagit detta! Tycker det var fint/*balanserat* skrivet också!


 27. Rebecca skriver: februari 21, 2021

  Jag fick lite panik över att de matchat ihop personer som är FÖR LIKA varandra vilket inte känns särskilt lovande, men vem vet.


 28. Anna skriver: februari 21, 2021

  Nämen jag blev SÅ förtjust i Johan. Kommer förmodligen bli jättesvartsjuk på Susanna. Han verkar ju så gullig och vanlig och go, liksom lätt att tycka om. Det är väl ett ålderstecken att gå igång på vanlighet och snällhet, men jag tänker omfamna det till fullo framöver.


  1. Anonym skriver: februari 21, 2021

   Det är väl snarare ett tecken på att man har en sund syn på kärlek! En elak typ är väl aldrig intressant.


 29. sofia skriver: februari 23, 2021

  det bästa med nya säsongen e att dom skippat den ständiga upprepningen av ”dessa människor ska gifta sig! och de har ALDRIG träffat varann INNAN!!!!!! dom möts på bröllopet!!!! va sjukt!” i olika varianter. varit så sinnessjukt irriterad på att dom hela tiden ska berätta premissen för programmet? tror alla fattar det direkt av att läsa programbeskrivningen eller höra det en gång. nu var det inte med!!


  1. Elisabet skriver: februari 25, 2021

   Exakt!


 30. Maja skriver: februari 23, 2021

  Jag väntade ändå med att se programmet ända tills IDAG TISDAG och nu kan jag verkligen inte vänta HELA FYRTIOÅTTA TIMMAR till nästa! Det är ju föööör bra! Så otroligt snyggt producerat och klippt denna säsong, jättespännande par (alltså inte överdrivet spännande personer men man blir ju så himla nyfiken på att se hur det går). Jag tror ändå mycket på läkaren och sjuksköterskan, tyckte både kändes roliga och liksom intresserade av livet på ett härligt sätt. Kanske bra också att de båda jobbar så mycket, med vissa par i tidigare säsonger har man känt att de tagit semester och bara suttit på olika ställen och druckit vin i fyra veckor. Man behöver väl lite tid för att längta?
  Anton och Sofia – fick typ moderskänslor för dem. Är rädd att de inte ska våga vara nära varandra liksom. Båda kändes lite sköra på något sätt och jag fick också känslan att deras respektive omgivningar hade höga krav/förväntningar… Att det liksom kan bli att de behöver kämpa för sina mammors skull. Inte bra.
  Och Susanna och Johan gör mig lite osäker. Men det kanske är för att jag själv inte gillar brädspel…


 31. Sofia skriver: februari 25, 2021

  Jag letade efter en sån här kommentar, men nu får jag skriva den själv istället: representationen!!! Mångfalden! Är det inte lite trist att public service valt tre supervita, blonda heteropar? De första fem minutrarna kunde jag inte skilja tjejerna åt ens för de var så lika. Annars kul!


  1. Sally skriver: februari 27, 2021

   Hmm vene om min förra kommentar kom med råkade klicka på ngt. Men hur som! +1!!! Haha….intressant…… att INGEN lyft detta i ngn annan kommentar, speglar det HP:s läsare? :/ Känner iaf samma! Jag skulle inte våga låta dessa ”experterna” hitta en partner till mig tyvärr (möjligen Kalle, gillar honom). Som ~third culture kid~ litar jag ej på att de fattar ngt kring det eftersom det speglas noll och alla e svenska, jättevita, blonda o hetero :))) Även experterna behöver större mix, vore kul med lite omväxling liksom!!! Förra året blev det så stereotypt när Elahe var med och det skulle spegla en annan kulturell bakgrund och så blev d bara…. platt. Och som med allt annat; när det är såhär så öppnar det ju inte för att fler söker till kommande säsonger. Jag blir snarare avskräckt och tänker att OM jag sökte och kom med skulle jag säkert matchas ihop med nån som tycker det är lite exotiskt att va ihop med en svart tjej :)))

   Håller med om mkt annat som redan lyfts i kommentarsfältet men vill nyansera lite pga tröttsamt. Kommer fortf kolla pga kul dock för sån e jag!

   PS. Haha vad gör hon som ska va lite ”kritisk” där, känns så fake. Skulle va intressant om hon ställde min fråga t.ex…


 32. GVFÖ – EPISOD 2 S7 | Hanna Perssonhanapee.baaam.se skriver: februari 25, 2021

  […] Här läser ni analys av avsnitt 1. Vill gärna höra era åsikter! Men OBS vill förtydliga att alla deltagare i programmet är modiga och bra personer. Vill inte se hat eller vråltaskiga kommentarer! Pusselipuss […]


 33. GVFÖ EPISOD 3 S7 | Hanna Perssonhanapee.baaam.se skriver: mars 6, 2021

  […] tidigare recensioner här och […]


 34. GVFÖ Episod 4 S07 | Hanna Perssonhanapee.baaam.se skriver: mars 11, 2021

  […] hittar ni tidigare recensioner av GVFÖ EP1 EP2 EP3. Obs tänk på att hålla *god ton* i kommentarerna då alla deltagarna är vanliga modiga […]


 35. GVFÖ Episod 5 S7 | Hanna Perssonhanapee.baaam.se skriver: mars 18, 2021

  […] hittar ni tidigare recensioner av GVFÖ Avsnitt 1. Avsnitt 2. Avsnitt 3. Avsnitt 4. Obs tänk på att hålla *god ton* i kommentarerna då alla […]


 36. GVFÖ Episod 6 s7 | Hanna Perssonhanapee.baaam.se skriver: mars 25, 2021

  […] hittar ni tidigare recensioner av GVFÖ Avsnitt 1. Avsnitt 2. Avsnitt 3. Avsnitt 4. Avsnitt 5. Obs tänk på att hålla *god ton* i kommentarerna […]


 37. GVFÖ episod 8 s07 | Hanna Perssonhanapee.baaam.se skriver: april 8, 2021

  […] hittar ni tidigare recensioner av GVFÖ Avsnitt 1. Avsnitt 2. Avsnitt 3. Avsnitt 4. Avsnitt 5. Avsnitt 6. Avsnitt 7. Obs tänk på att hålla *god […]


Dela på:
Laddar